Herberekening alimentatie


Herberekening alimentatie

Zeker in de huidige tijd spelen er veel vragen omtrent eerder afgesproken alimentatiebedragen. U kunt te maken krijgen met verandering van inkomen, verlies van uw baan of een nieuwe relatie.
Wanneer de alimentatie die tijdens de scheiding afgesproken is niet meer klopt of niet meer lijkt te kloppen, kunt u Van Ochten echtscheiding inschakelen om de alimentatie opnieuw te berekenen.

Waarom een herberekening?
Er zijn derhalve verschillende redenen denkbaar waarom u een herberekening van de alimentatie kunt overwegen, namelijk:

  • Het inkomen van u of uw ex-partner is veranderd;
  • De gezinssituatie van u of uw ex-partner is gewijzigd (nieuwe partner, kinderen);
  • Een verandering in de woonsituatie.

Als uw ex-partner net als u een herberekening van de alimentatie wenst, kunt u samen een opdracht geven aan Van Ochten echtscheiding. De adviseur berekent op basis van uw informatie wat een reële alimentatie zou zijn in de nieuwe situatie. De afspraken kunnen worden vastgelegd in een aanvullend convenant. U kunt via de rechter deze afspraken laten vastleggen. Uw adviseur kan u hierover adviseren.

Wellicht wilt u in eerste instantie eerst zonder uw ex-partner nagaan of een aanpassing van de alimentatie reëel is. U kunt van Ochten echtscheiding vragen om een berekening. Houd er wel rekening mee dat de adviseur ook naar de financiële gegevens van uw ex-partner zal vragen.

Als u het niet eens wordt over de herberekening kunnen wij ook het traject naar de rechtbank voor u begeleiden.