Kinder / Partner verzekering


Alimentatie verzekering 


 

De scheiding met uw partner is in gang gezet, of misschien is de scheiding al volledig geregeld. Voor u en uw kinderen is het noodzakelijk om uw financiële zaken, zoals de alimentatie, goed te regelen. Waarschijnlijk zal voor één van u een groot gedeelte van uw inkomsten uit alimentatie bestaan.

Alimentatie verzekeren, waarom?

Neemt u na uw scheiding de zorg van uw kinderen op zich? Dan is de kans groot dat de alimentatie uw grootste inkomstenbron is. U bent dan zeer afhankelijk van de alimentatiebetalingen van uw ex-partner.

Alimentatie verzekeren bij overlijden

Heeft u al bedacht wat er gebeurt als uw ex-partner plotseling komt te overlijden? Wanneer de alimentatieplichtige overlijdt, stopt de alimentatie direct. U heeft dan plotseling geen inkomsten meer. Zoekt u naar zekerheid als het gaat om uw inkomen? Dan biedt een alimentatieverzekering uitkomst.
Een alimentatieverzekering is een verzekering die bij overlijden uw inkomstenbron uit alimentatie verzekert. Als alimentatieplichtige weet u met een alimentatieverzekering zeker dat uw kinderen kinderalimentatie blijven ontvangen, mocht u komen te overlijden.

Premie alimentatieverzekering

De alimentatieverzekering is exact aan te passen aan de afgesproken te betalen alimentatie, ook wel alimentatieverplichting genoemd. Zo bent u, ook als uw ex-partner komt te overlijden, verzekerd van constante inkomsten.

Financieel advies

Uw financiële zaken goed regelen is erg belangrijk, voor nu en voor de toekomst. Zeker als u kinderen heeft, is het een geruststellende gedachte dat er altijd alimentatie voor hen beschikbaar zal zijn.

Van Ochten Echtscheidingsadvisieur adviseert u over de Alimentatiepolis in uw persoonlijke situatie.